Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ζηζή Πατεράκη: Ποιες υποσχέσεις έχετε ......


         Ζηζή Πατεράκη: Ποιες υποσχέσεις έχετε δώσει και δεν έχετε κρατήσει; Τι είναι αυτό που δεν έχετε πει ακόμη σε κάποιον πολύ σημαντικό για σας;

Ποιες υποσχέσεις έχετε δώσει και δεν έχετε κρατήσει; Τι είναι αυτό που δεν έχετε πει ακόμη σε κάποιον πολύ σημαντικό για σας; Ποια είναι εκείνα τα πράγματα που έπρεπε να έχετε κάνει εδώ και αιώνες; Ποιες ντουλάπες, συρτάρια και δωμάτια θα πρέπει να οργανώσετε κάποια ημέρα σύντομα; Ποια γραφική δουλειά μένει καιρό τώρα στον πάτο του συρταριού σας; Ποιες επισκευές έχετε αναβάλει; Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες, ότι δε θα αργήσετε να απαντήσετε στις ερωτήσεις αυτές στην πραγματικότητα τις έχετε στην άκρη της γλώσσας σας. Αυτό επειδή είναι ακριβώς στην άκρη της συνείδησής σας - και αυτός είναι ο καλύτερος λόγος για να σπρώξετε την ολοκλήρωση στην πρώτη θέση των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε.
Σαν τους απλήρωτους λογαριασμούς που επανέρχονται κάθε μήνα, οι εκκρεμότητες είναι μπελάς. Καταναλώνουν όλη σας την προσοχή και γεμίζουν αταξία το χώρο σας. Σας αποτρέπουν από το να είστε πλήρως στο παρόν , σας δένουν στο παρελθόν με τύψεις και ενοχές και στο μέλλον με το φόβο ότι θα ορθώσουν το τρομερό ανάστημά τους. Ενώ μπορεί να είστε σε θέση να βάλετε συνειδητά στην άκρη τις εκκρεμότητες, αυτές υπάρχουν στο ασυνείδητο σας, κραυγάζοντας να πάρουν το δρόμο τους. Καταλαμβάνουν ζωτικό σας χώρο , πολύτιμο χώρο που χρειάζεστε για να βιώσετε την πληρότητα και τη χαρά της στιγμής.


Σας δίνονται ορισμένοι τρόποι να επιτύχετε την ολοκλήρωση. 
1. Να λέτε αυτό που θα κάνετε και να κάνετε αυτό που λέτε. Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε πει, όταν αποχαιρετάτε κάποιον, "Θα σου τηλεφωνήσω'" ή "Ας ξαναβρεθούμε". Ή τις φορές που υποσχεθήκατε σε κάποιον να του στείλετε ένα άρθρο από περιοδικό ή να τηλεφωνήσετε σε κάποιο φίλο εκ μέρους του. Μπορεί να το εννοούσατε, μπορεί και όχι - αυτά όμως τα αβλαβή λόγια γίνονται έντονες ενοχλήσεις όταν δεν κάνετε τίποτε και ξαναδείτε αυτό το πρόσωπο αργότερα. Δώστε μια υπόσχεση για να την κρατήσετε και όχι για να ικανοποιήσετε αυτόν που σας τη ζήτησε. Κάντε γνωστές τις προθέσεις σας σε όσους είναι γύρω σας και στη συνέχεια κρατήστε τις υποσχέσεις σας. Να λέτε ναι όταν εννοείτε ναι και όχι όταν εννοείτε όχι.
2. Βγάλτε επιδέξια την αβεβαιότητα από τις σχέσεις σας.
3. Διατηρείτε τη μεθοδικότητα στη ζωή και στο εργασιακό σας περιβάλλον.
4. Συγχωρέστε λάθη του παρελθόντος
5. Ζήστε την κάθε ημέρα σαν να ήταν η τελευταία σας.
Να θυμόσαστε αυτήν την εργασία μόνο εσείς μπορείτε να την κάνετε για εσάς και κανένας άλλος! Καλή επιτυχία.
Με άπειρη αγάπη
ΝΑΜΑΣΤΕ

Ζιζή Πατεράκη
Διαισθητική Σύμβουλος
info@live-in-light.com
http://www.live-in-light.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου